Hverdag

Gør din hverdag og dit arbejde mere effektivt og behageligt

sw2

Er dit arbejde i hverdagen hårdt, belastende og uudholdeligt? Så skulle du måske overveje at ændre dine vaner eller dine arbejdsmetoder. 

Det kunne være, at du faktisk ikke arbejder bedst med en computer oppe i dit hoved hele tiden. Måske har du ikke behov for at hamre løs på et tastatur eller deltage i en masse virtuelle møder for at gøre dit arbejde færdigt. 

Måske bliver dit arbejde bedst udfyldt, hvis du giver dig selv lov til at tage et par minutter væk fra skærmen, hvis du skriver lidt ned i hånden, hvis du ikke bare skal hamre løs på et tastatur. Det er da værd at overveje. 

Struktur

De små justeringer, der virkelig giver

I hverdagens hårde slid er det de små ting, der virkelig sparker arbejde fremad. Det er ternet og linjeret papir, der kan give dig et nyt blik på den sag, I sidder og snakker om. 

Du kan tegne det på et stykke papir. Du kan skrive ned i hånden eller tage papiret med dig på en lille gåtur i boligen eller haven. Pludselig kommer ideerne, pludselig kan du se det fra en anden vinkel. 

Faktum er, at vi ofte går død, når vi sidder bag tastaturet. Det er meget lidt opmuntrende at sidde bag en skærm og læse tekst. Desuden er lyset fra skærmen ikke altid særlig gavnende for dit humør eller for dit arbejde. 

Derfor skulle du klart overveje at ligge nogle pauser ind i din hverdag, ikke pauser fra arbejdet, men pauser fra skærmene. 

Det er, når du går fra arbejdet, når du kører hjem eller går til pause, du genoplader dine batterier. Hvad med at lade batterierne op, mens du arbejder. 

Kommer du væk fra skærmen, får du helt konkret et andet syn på den sag, du sidder med – det kan være hamrende aktuelt.  

Arbejd på din egen måde

Vi har også alle sammen indset nu, hvis det ikke stod klart før, at vi arbejder på vidt forskellige måder. 

Nu hvor vi kan indrette vores arbejdsdag – nogle mere end andre – som vi har lyst til, bliver arbejdsdagen anderledes. 

Nogle kan godt lide pauser midt på dagen, hvor de går en tur eller løber en tur. For andre er det strengt taget nødvendigt. 

For nogle vil de bare hamre arbejdet færdigt så hurtigt som muligt for så at holde tidligere fri. Andre igen kæmper for at finde én rytme, der virker. 

Snack

Dit eget tempo er langt mere behageligt og effektfuld

Det vigtigste er her at forstå, at det er din egen rytme, der faktisk gælder. 

Det er dit tempo, du skal følge, når du arbejder. Specielt nu hvor vi er hjemsendt, skal du ikke lade dig stresse. Situationen er allerede slem, den bliver bestemt ikke bedre af stres og irritationer. 

Så undlad at lade arbejdet og skærmene fylde for meget og få dig lidt luft – og tag papiret med. 

Løsningen kommer med en smule luft og et klarer syn. Det er sådan du styrker din hverdag både under en nedlukning og i den gamle verden. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *