Elektricitet

Har du styr på dit elforbrug?

sw2
lyspærer på stribe

Når det kommer til elforbrug kigger rigtig mange danskere i dag kun på det beløb, der står ved siden af ”elforbrug” på regningen. Langt de fleste holder ikke styr på, hvad der kan hobe sig op til at blive et stort beløb, hvis det ikke allerede er det. Det er vigtigt at vide, hvor højt ens elforbrug er, uanset om man bor i hus eller til leje, da det kan have en stor betydning for ens overordnede budget både nu og her og i fremtiden. Hvis man i stedet begynder at holde styr på sit forbrug, kan man bruge de overskydende penge til gaver til andre og sig selv, og hvad end ellers man hellere vil bruge sine penge på.

Bliv bevidst om dit forbrug

Hvad koster el om måneden? Det er ret svært at sige, da beløbet afhænger af mange forskellige faktorer, såsom antal personer i husstanden, type og størrelse af boligen og så videre. Men det er selvfølgelig klart at elforbruget er langt højere hos en familie på fire personer i en stor villa end det er hos en person, der bor alene i en etværelseslejlighed. Uanset hvad, er det altid en god idé at få klargjort, hvor mange penge der rent faktisk går til at dække ens elforbrug om måneden, så man kan slå to fluer med ét smæk og begynde at blive mere bevidst over sine handlinger i dagligdagen samt at spare penge!

Komfur til madlavning

Spar penge i dag

Man behøver ikke helt at undgå at bruge sit komfur, lys eller andre elektriske apparater i hjemmet for at begynde at spare penge på elregningen. Det handler blot om at få inkorporeret nogle gode vaner, såsom at slukke komfuret, så snart det ikke er i brug, og hive stikket ud af blenderen, når du ved at du er færdig med at bruge den. Disse gode vaner vil på længere sigt resultere i at beløbet på elregningen falder markant og ikke længere vil være den største udgift. Det betyder at du ikke blot kan bruge disse overskydende penge, du har sparet på ting du rent faktisk ønsker og mennesker, du holder af, men også at du været en hel del mere klimavenlig!

Faktisk vil det altid være klimavenligt, når du begrænser dit forbrug, uanset hvilket form for forbrug det er. Men når det handler om dit elforbrug specifikt, er det fordi, man brænder fossile brændstoffer for at producere strøm, og det er den afbrænding, der frigiver drivhusgasser.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *