Bolig og design

Forvandl dit gamle parcelhus til en designperle

sw2

De danske parcelhuse har klinger ikke ligefrem af luksus. Tro det eller ej, men der er alligevel en hel del ting, som du selv kan gøre for at lave om på dette. Læs derfor videre lige her for at se lige præcis, hvad der skal til for at forvandle dit gamle parcelhus til en designperle – det kan du godt!

Renovering og håndværk

Udnyt det sparsomme dagslys

En af de helt store problemer ved mange parcelhuse er deres mangel på indkommende dagslys. Dette kan gøre et parcelhus så mørkt, at ingen lag hvid maling kan rette op på dette. Dog kan du med en flot skydedør på effektiv vis lukke masser af pragtfuld dagslys ind i dine mørke stuer. 

Skydedøre er nemlig en fremragende måde at skabe lys i f.eks. din boligs gennemgangsområder, der oven i købet kan gøre at parcelhuset føles meget større, end det egentligt er. 

Men det stopper ikke bare der. Du kan nemlig også montere flotte skydedøre til de andre rum i parcelhuset. Og fordelene ved denne løsning er klokkeklare. Du kan nemlig nu åbne og lukke for dine rum, præcis som det passer dig.

Renover parcelhusets tag

Rigtigt mange parcelhuse kunne godt trænge til en renovering af husets tag. Et gammelt tag er nemlig ikke blot en genvej til lækager og dyre varmeregninger; et gammelt og slidt tag ser nemlig også utroligt grimt ud. Hvis du ønsker at hæve din boligs værdi og udseende, så vil det være helt oplagt at få skiftet det gamle tag ud så hurtigt som overhovedet muligt. Heldigvis behøver et nyt tag overhovedet ikke være så dyrt som du måske frygter. Du kan nemlig sagtens finde en god pris på nyt tag med lidt fodarbejde.

Mursten

Hold fast i de klassiske murstenselementer

Især de ældre parcelhuse har det med at have de rå mursten til frit skue indvendigt i boligen. Dette har i mange år været en af de største kritikpunkter i forbindelse med landets mange parcelhuse. Sådan er det nu ikke længere. De klassiske mursten kan nemlig tilføje et bohemeagtigt præg til boligen, hvis de da kombineres med mere moderne elementer, såsom beton, glas eller rustfrit stål.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *