Skåler under middagsselskab

Sådan holder du det perfekte dinner party

sw2

At kunne holde et godt dinner party, er ikke noget alle og enhver kan. Det kræver overskud, overblik, kreativitet, engagement og et socialt gen. Har du disse ting, så har du dog gode forudsætninger for at holde er succesfuldt dinner party.Er det første gang du skal gøre det, eller har du bare brug for et råd eller to, så læs med her. Vi har nemlig samlet tre rigtige gode tips til at holde et dinner party. Følger du dem, skal din middag nok blive en stor succes, som gæsterne vil tale om i meget lang tid efter.

Sammensæt en god menu

Essensen af et dinner party er maden. Derfor er det også oplagt, at starte med at snakke om aftenens menu. At sammensætte en god menu er ikke bare lige til. Den skal nemlig være afstemt, smagfuld og der skal gerne være en rød tråd mellem alle retterne. Hermed ikke sagt, at alle retterne skal minde om hinanden eller smage ens, men der skal gerne være nogle temaer, som binder dem sammen på den ene eller anden måde. Hvad forretten angår, så er der mange der vælger at lave noget med fisk. Det er også altid et hit. Hovedretten skal være den største portion og det er den, der sørger for, at dine gæster ikke går sultne hjem. Sidst kommer desserten, som skal være en sød og velsmagende afrunding på aftenens menu.

Planlæg nogle aktiviteter

På trods af, at det er dejligt at sidde og spise, så kan man også nemt blive lidt træt og dvask af det. Derfor kan du med fordel planlægge en aktivitet eller to, som du og dine gæster skal lave i løbet af aftenen. Det er dig der kender dine gæster bedst og ved, hvad de eventuelt kunne finde sjovt og interessant. Nogle bud på aktiviteter er f.eks.:

  • Spille selskabspil mellem hovedretten og desserten
  • Lege en selskabsleg, som strækker sig over hele aftenen. Du kan f.eks. give hver person en hemmelig opgave, som de skal udføre i løbet af aftenen.
  • I kan gå en tur, hvis vejret er dejligt. Det vil også øge appetitten en smule.
Vinglas

Hvad skal I have at drikke?

Sidst, men ikke mindst, så skal du også finde ud af, hvad I skal have at drikke. Her skal du bestemme dig for fem forskellige slags drikkevarer:

  • En velkomstdrink, f.eks. en gin og tonic.
  • En vin til forretten, højest sandsynligt en hvidvin
  • En vin til hovedretten
  • En vin til desserten
  • Kaffe og/eller te efter desserten

I løbet af aftenen skal gæsterne naturligvis også have mulighed for at forsyne sig selv med ikke alkoholiske drikkevarer. Sørg derfor for, at der er koldt vand på bordet og måske en sodavand eller noget danskvand til dem, der ikke drikker alkohol.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *