Så nemt indretter du hjemmet med stil

sw2

Det er skønt at friske boligen op, og der er heldigvis ingen mangel på inspiration eller valgmuligheder. Her kommer vores enkle, afprøvede tips til stilfuld og hyggelig indretning for ethvert budget.

Hyggelig stue

Find inspiration

Der findes et utal af friske Pinterest boards, magasiner og blogs, til at låne idéer fra. Få inspiration til dagligdagen online, eller saml på interessante designelementer og looks omkring dig, på mobilen eller skriveblokken.

Inden du rykker rundt på møbler, så hiv blyant og papir frem. 

✅  Lav en tjekliste og definér mål samt budget 

✅  Tegn og skriv dine idéer ned på papir

✅  Nu er du parat til den sjoveste del

Sæt kulør på tilværelsen

Farvepsykologi er en videnskab for sig, og farver har en enorm betydning på din velvære, energi og produktivitet. Hvid, lilla og metal, signalerer hhv. renhed, ekstravagance og ‘moderne’. 

Grønne og blå nuancer virker beroligende, hvorimod varme toner er stimulerende og driver til handling. Sæt dig ind i farver og afgør hvordan du bruger dem bedst.

Mindre er mere

Minimalist-idiomet er i særdeleshed relevant, når det kommer til boligindretning. Inden du bestiller den nye sofa eller fornyer morfars håndbyggede bord, start med at reducere. 

Feng Shui er ikke populært for ingenting – men du bestemmer naturligvis selv, i hvilken grad, hvis overhovedet, du vil følge den antikke men effektive filosofi.

Forskning peger på at antallet af distraktioner, inklusiv fysiske objekter, har indvirkning vores psykiske og emotionelle tilstand. Afgør hvad skal doneres væk, sælges eller renoveres.

Lys 

Belysningen i boligen er et nemt overset element. Sørg for at mængden, kvaliteten og farven af lys er tilpas, ensartet og afbalanceret. Intet kan skabe god atmosfære som den helt rigtige belysning. 

Her hos redaktionen kan vi helhjertet anbefale Nanoleaf, næst efter solsin.

Detaljerne

Når ‘de store ting’ er på plads, kan du give et personligt touch med tilbehør som overtræk og sparsomt, enkelt pynt. Her er et par eksempler:

  • Skuffehåndtag
  • Tæpper 
  • Maling
  • Spejle
  • Kunst
  • Planter
  • Overtræk
  • Dekorationer
  • Akustikpaneler

Afsluttende ord

Så nemt kan det gøres – hvad enten du har et hjem fuldt udstyret med Ikea møbler, eller danske designklassikere fra A til Z. Du kan pifte boligen op på så lidt som en hyggelig eftermiddag eller weekend.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *