Gode råd til iværksætteren, der arbejder hjemmefra

sw2

Er du en iværksætter, der arbejder hjemmefra, og synes du også, det byder på nogle udfordringer? Så er denne artikel den helt rette til dig. Læs med her og få inspiration til, hvad du selv kan gøre for at få de bedste arbejdsvilkår. 

iværksætter, computer, studere

Få en fast rutine

Når man er ansat, har man oftest en rutine, man følger helt automatisk. Sådan er det ikke, hvis man er en iværksætter, der arbejder hjemmefra. Det kan derfor blive svært at finde ud af, hvornår og hvordan man skal komme i gang med dagen, og hvordan man skal afslutte sin arbejdsdag. Det kan resultere i, at man enten arbejder alt for lidt eller alt for meget – og ingen af delene er hensigtsmæssige. Forsøg at have en rutine, hvor der er sat nogle helt faste rammer for, hvornår du skal arbejde. Du kan f.eks. tage udgangspunkt i nedenstående skema:

08-10: Arbejde

10:-10:15: Pause

10:15-12: Arbejde

12:30-13: Pause

13-14: Arbejde

14-14:15: Pause

14:15-16: Arbejde

Du kan naturligvis også lave dit eget skema, der passer bedst til din døgnrytme. Det vigtigste er bare, at du har en fast rutine du følger, så du får arbejdet en passende mængde. Det kan dog være en fordel at have et skema, der er tilpasset andres arbejdsdage – så går det bedre op med din sociale kalender!

Husk pauserne!

Det kan næsten være fristende at arbejde igennem pauserne, når man sidder derhjemme. Men pauserne er meget vigtige! Du tror måske, du holder helt fri, når du holder pause, men hjernen er stadig på arbejde, og mens du holder pause, er den i gang med at bearbejde alt det input, du har givet den i løbet af dagen. Vores nerver har også brug for pause – og hvis man ignorerer det, kan man ende ud i at blive angst, fordi man hele tiden ”er på”. Det kan desuden være en god idé at tvinge sig selv til at holde weekend, så man får en følelse af, at frihed og arbejde er mere opdelt, end det ville være, hvis man også arbejdede weekenderne igennem.

notesblog, skriv, iværksætter, hjemmearbejde

Nyd det!

Du skal også huske at nyde, at du arbejder hjemmefra. Du har en masse fordele, folk der går på arbejde, ikke har. Du kan f.eks. bruge dine pause på at træne, eller du kan tage en ansigtsmaske på midt om dagen. Du kan holde en times pause og se TV, hvis det er dét, du har lyst til. Det kan godt være, at hjemmearbejde er krævende, men der er heldigvis også en række fordele, du kan glæder dig over. Du kan læse flere gode artikler om iværksætteri og e-handel, hvis du har brug for flere guides.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *