have

Gode råd til et velholdt hus

sw2

At være husejer er et omfattende ansvar. Der er altid noget, der trænger til at blive fikset, opgraderet eller udskiftet og de mange hængepartier kan hurtigt stige én til hovedet. Derfor er det vigtigt at du systematiserer disse opgaver på en måde, som du kan overholde. Det er dog nemmere sagt end gjort, for ikke alle opgaver er lige nemme, ja, nogle er faktisk så omfattende, at du måske får brug for professionel hjælp undervejs, men med de rette råd er man, alt andet lige, godt på vej. Desværre er husråd, der dækker den almene husstands istandsættelses-behov dyrt, købte og svære at finde, om så du søger på nettet, der ellers altid er fyldt med gode råd, kan det være noget af en opgave at finde en komplet liste med instruktioner, der passer til lige netop dit hus og dets behov. 

klassisk_hus

To-do-liste

Før vi giver os i kast med at opliste hvilke projekter, der typisk er mest presserende i en gennemsnitlig husstand (og som står inden for rimelighedens grænser i forhold til teknisk kunnen), kommer her et godt råd om, hvordan du planlægger og systematiserer din indsats. En to-do-liste er et godt gammeldags trick. Det tager udgangspunkt i de fejl og mangler, du selv bemærker ved dit hus, og man har på denne måde stor frihed med at tilrettelægge hvorledes de skal ordnes. Sæt et par timer til side, til først at undersøge på nettet, hvilke opgaver, husejerne typisk overser, så du er opmærksom på disse, og tag derefter et grundigt kig på dit hus. Forsøg at tænke som en boligsøgende, der eventuelt ville købe huset og se på denne måde hvilke mangler du i en sådan version ville ønske, huset ikke indeholdt. Skriv alle disse projekter ned. Når du er færdig med din rundtur, kan du lægge en plan for hvilke projekter, du vil færdiggøre og markere dem i kalenderen, så du er sikker på, at du husker dem.

Tag en tørn

Et af de helt store problemer med husarbejde er, at man ofte sætte for kort tid af til et givent projekt. Hvis man holder langvarige pauser fra et igangværende projekt, kan eventuelt rod hurtigt blive en gene i dagligdagen, og måske er materialerne du beskæftiger dig med, ikke lavede til at stå ubehandlede i længere tid. Sørg også for at have god tid til at udføre arbejdet ordentligt, så du ikke skal starte forfra, når det igen står i forfald en måned senere. Tag gerne en hel del dag ud af din kalender, hvor du ordner så mange projekter af din to-do-liste som dagslyset tillader. Læg dig denne dag i selen og tag ikke unødvendige pauser. Bare rolig, det gør ikke noget at du springer over løbeturen denne dag, husarbejde er træning nok i sig selv.

vaerktoejsredskaber

Relevante projekter

Her er en kort opremsning af de mest typiske hængepartier, som du nemt og billigt selv kan ordne ved at få gode råd og tilbud til husarbejdet online: udskiftning af faldstamme, sikring mod ukrudt i diverse bede og græsslåning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *