parforhold

Sådan kommunikerer du bedre med din partner

sw2

I et hvilket som helst forhold er det nødvendigt med åben og god kommunikation – og det er især meget vigtigt i romantiske forhold.

Hvis du oplever problemer med at opnå en god og åben kommunikation med partneren, bør du derfor læse med her. Her giver dig nemlig en række gode råd til at opnå netop det.

Hvis respekt overfor hinanden

En god og åben kommunikation kan ofte koges ned til et enkelt punkt: respekt. Vis respekt overfor hinanden og vis hinanden at i oprigtigt lytter til og er interesseret i det, som den anden person deler. Hvis man ikke føler sig respekteret og hørt, så er der meget større sandsynlighed for, at man går og holder tingene for sig selv.

Det kan derfor godt være en god ide at have en samtale om, hvordan det er i skal snakke og kommunikere sammen om de lidt svære ting. Fortæl hinanden på en åben og ikke bebrejdende måde hvordan det er, at i gerne vil have at den anden forholder sig i mens den første taler.

kommunikation

Snak også gerne om kropssprog. Det er en stor del af den menneskelige kommunikation og vi kan nogle gange komme til at sende nogle negative signaler til vores partner, som vi slet ikke var klar over at vi sendte.

Brug redskaber

Vi mennesker er meget visuelle væsener og det kan derfor være en god ide at benytte sig af nogle redskaber, imens det er man snakker med hinanden. Det kan fremme forståelsen gevaldigt.

Det kan være noget så simpelt som at vise med sit kropssprog, hvad det er for nogle ting som partneren gør, som man ikke bryder sig om og opfatter negativt. Det kan også være, at man kan tage brug af porno som et visuelt redskab til at vise hvad det er hvad man mener, hvis man for eksempel snakker om ens sexliv.

På at tænke lidt kreativt over hvilke redskaber du kan benytte til at fremme forståelsen. Nogle gange kan nogle simple metaforer gøre store underværker. At sammenligne for eksempel dine følelser eller dine tanker med en meget håndgribelig oplevelse, som du ved, at din partner kan relatere til, vil fremme mulighed for at han eller hun virkelig forstår hvad du mener.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *