mad

Sådan laver du en luksusmiddag

sw2

Har du længe haft lyst til at lave en rigtig luksusmiddag for enten din familie eller nogle venner? Vil du gerne kunne prale lidt af din kokke-kunnen og servere et rigtigt luksusmåltid for dem?

Læs mere her om hvordan du laver den perfekte luksusmiddag for dine venner.

Lær det basale

Hvis du er helt ny til det med at kokkerere og lave mad, så er det en god ide at starte med det helt basale. Man skal trods alt kunne kravle før man kan gå. Og man skal slet ikke begynde på at løbe derudaf, før man føler sig rigtig sikker på benene og hjemme i et køkken!

Start derfor lige så roligt at lave ordentlig mad til dig selv og dem du bor sammen med. Start med aftensmaden og udvid derefter til alle de andre måltider.

Prøv dig frem med flere forskellige retter og spørg endelig de spisende om råd. Synes de der er for meget salt i? Alt for lidt? Hvordan er konsistensen? Bed dem gerne om at være hudløst ærlige.

Hvis du ikke har nogle andre til at smage på dine retter, så må du stole på dine egne smagsløg. De kan skam også være et godt pejlemærke for, om du udvikler dig i den rette retning.

Går i gang med at kokkerere og udfordre dig selv. Før du får set dig om ved du både hvad sous vide og kan gå i gang med at lave det!

hygge

Prøv retten af før middagen

Før dagen kommer for den helt store luksusmiddag er det også en god ide lige at prøve at lave retten et par gange først. Lav retten mindst to-tre gange, før du går i gang med at servere den på selve dagen.

Du kommer til at have rigeligt at se til på selve dagen med at dække bord, klæde dig pænt på og så videre. Der er ingen grund til at stresse dig selv for meget og prøve kræfter med en helt ny opskrift, som du aldrig har prøvet før – især en der med garanti er en smule indviklet.

Når du i stedet prøver retten af et par gange, før den store dag, så kommer du til at føle dig mere sikker i den. Og jo mere sikker du føler dig i retten, jo nemmere er det for dig at lave på dagen samtidig med at den sikkert også bliver meget bedre, fordi du kan finpudse dit tidligere arbejde.

Brug dine smagsløg

Sidst men ikke mindst så skal du altid stole på dine smagsløg.

Det kan godt være at du ikke lige er den største kok i verdenen og har spist på de bedste restauranter, men du er trods alt et menneske der spiser. Du har en hel intuitiv fornemmelse af hvordan mad skal smage og så længe du stoler på dig selv og dine smagsløg, så skal det nok gå helt fint alt sammen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.